Wat staat er bij jou dit jaar op de planning op Koningsdag? Wordt het een vrijmarkt bezoeken met de kinderen? Een dagje borrelen met vrienden, een festival of gewoonweg lekker genieten van een vrije dag? ik geef je een aantal tips om deze Koningsdag PowerSlim proof door te komen.

Vrijmarkt

Lekker een dagje rondslenteren langs de vele kraampjes en Hollandse spelen. Prima voor de beweging dus, maar dit betekent ook vaak een dagje op pad waarbij het aanbod aan gezonde maaltijden niet al te groot is. Wat doe je? Op zulke dagen ben je vaak al snel aangewezen op een frietkar met een frietje of broodje kroket of een tentje met suikerspinnen en andere zoetwaren. Dit ruikt natuurlijk allemaal even lekker en om de paar meter staat de verleiding naar je te lonken. Zorg er in ieder geval voor dat je van te voren een goede eiwitrijke maaltijd hebt gegeten. Je hebt dan minder honger en het is daardoor makkelijker om alle verleidingen te weerstaan. Als je aan het PowerSlimmen bent kun je het beste je repen of andere tussendoortjes van PowerSlim meenemen, zo kun je toch iets eten als de rest een frietje aan het verorberen is. Of bereid je extra goed voor door een PowerSlim wrap, meerzadenbolletje of een andere favoriet te beleggen en wat snackgroentes mee te nemen.

Mocht je lekker gaan lunchen op het terras, kies dan voor een salade met vis of kip. Ook kun je gaan voor een biefstukje of ander stukje vlees of vis met groentes, natuurlijk zonder frietjes. Als er geen terrasje in de buurt is en je hebt alleen de keuze van een frietkar, neem dan een gehaktbal, gehaktstaaf of frikadel zonder broodje en laat friet en brood achterwege. Als je niet zonder saus kunt kies dan mosterd, mayonaise of knoflooksaus, géén ketchup, curry of andere rode saus. Deze bevatten namelijk erg veel suikers. Als er een viskar staat kun je ook een lekker harinkje eten. Neem als je op gewicht bent wat noten mee in je tas, die zijn ook handig om als tussendoortje te snacken.

Op pad met vrienden

Misschien associeer je een Koningsdag onlosmakelijk met een alcoholische versnapering. Je ziet veel mensen om je heen een biertje of wijntje drinken en de verleiding is dan misschien groot om zelf ook wat te nemen. Het beste is natuurlijk om dit helemaal niet te doen, want je kunt ook een leuke tijd hebben zonder alcohol en je hebt de volgende dag tenminste ook geen last van een kater. Mocht je de behoefte echt niet kunnen weerstaan, kies dan één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal van die drankjes op een rij: Prosecco, Cava, Champagne, droge witte wijn of wodka, Bacardi (puur of in combinatie met cola light). Deze drankjes zorgen ervoor dat je bij een koolhydraatarm dieet zoals PowerSlim niet uit ketose oftewel vetverbranding gaat, zolang je het wel bij ééntje houdt. Maar let op; alcohol levert wel extra calorieën en wordt door je lichaam gezien als een gifstof. Je vetverbranding zal daardoor wel langzamer gaan, omdat eerst de alcohol uit je lichaam moet worden afgebroken. Tevens tikt alcohol gedurende je afslankproces veel harder aan, dus drink zeker niet te veel! Hou het bij een glaasje en zorg dat je voldoende water drinkt.

Zorg ervoor dat jullie wat leuks gaan doen. Zo houd je de beweging er een beetje in, in plaats van dat je de hele middag zittend op het terras doorbrengt. Ga op de fiets en wandel eerst wat rond, of zoek de muziek op zodat er gedanst kan worden!

Festival

Koningsdag is immers een feestdag, dat betekent dat er ook gefeest mag worden! En dat hoeft tijdens het PowerSlimmen zeker niet minder leuk te zijn. Een paar tips voor een PowerSlim proof festival dag:

  • Meestal begint een festival rond de middag. Dit betekent dat je van te voren tijd hebt om een rondje te gaan joggen, wandelen of fietsen. Daarna lekker douchen en dan kun je helemaal fris en fruitig op pad;
  • Woon je redelijk dicht bij het event waar je naar toe gaat? Ga dan op de fiets of te voet naar de plaats van bestemming;
  • Zorg dat je voldoende en eiwitrijk hebt gegeten zodat je voorlopig even vooruit kunt;
  • Het allerbeste is natuurlijk helemaal geen alcohol te drinken. Wil je toch alcohol drinken? Kies het liefst voor droge witte wijn of prosecco, of een mix van witte wodka of Bacardi met cola light. Andere alcoholische dranken bevatten naast alcohol ook suiker, dat is funest voor je resultaat. Let wel op, houdt het bij een enkel drankje. Door de alcohol werkt de vetverbranding in je lichaam langzamer;

  • Je vergeet de tijd en hebt helemaal niet door dat het eigenlijk al lang etenstijd is, totdat je maag begint te knorren. Maar, wat neem je? Gelukkig wordt het eten op festivals steeds luxer en lekkerder en de keuze voor iets verantwoords wordt daardoor makkelijker. Soms kun je ook een heerlijk gegrild stukje vlees of vis kiezen, bijvoorbeeld een lekkere spies van kip of rundvlees, eventueel aangevuld met groentes. Ook hier geldt: laat het eventuele broodje achterwege. Als je niet zonder saus kunt kies dan mosterd, mayonaise of knoflooksaus, géén ketchup, curry of andere rode saus. Ben je lang op het festival? Neem dan een PowerSlim tussendoortje mee zodat je altijd wat bij de hand hebt;
  • Maaltijd achter de kiezen? Hup, weer tijd om te dansen en tevens calorieën te verbranden. Wat willen we nog meer! Een heerlijk zonnetje zou fijn zijn!

Vrije dag

Een vrije dag is uitermate geschikt om eens rust te nemen en aan jezelf te denken. Begin de dag door jezelf te verwennen met een lekker ontbijtje. Bak bijvoorbeeld lekkere flensjes appel karamel met een beetje karamel-zeezoutstroop of ga voor scrambled eggs. Krantje en een kopje koffie erbij en genieten maar. Vervolgens heb je in de middag tijd om wat leuks te gaan doen, en dus tijd voor wat extra beweging. Maak bijvoorbeeld een lekkere, lange wandeling door de bossen of neem de kinderen mee op pad en zorg voor een leuke activiteit. Frisbeeën in het park, stippel een speurtocht uit of ga een stuk fietsen.

Ook heb je wat meer tijd om eens lekker uitgebreid te koken. Heb je doordeweeks bijvoorbeeld geen tijd voor een ovenschotel, quiche of stoofpotje? Maak eens tijd om jezelf met dit lekkers te verwennen, weer eens wat anders. Of bak iets lekkers, bijvoorbeeld een cheesecake

 

bron: PowerSlim

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *