Help, ik heb een feestje!

Als je een koolhydraat arme leefstijl aanhangt zijn de bakken chips een no-go, maar er is nog zoveel lekkers wat best een keertje mag!

wat dacht je van deze suggesties?

Gebakken garnalen

Super simpel en heerlijk als hartig hapje tussendoor zijn gebakken garnalen. Bovendien vullen ze goed, zodat je urenlang geen honger hebt.
Ingrediënten:
Garnalen (scampies)
Olijfolie extra vierge
Zout, peper en verse knoflook naar smaak
Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voeg peper, zout en verse knoflook naar smaak toe.

Gevulde champignons uit de oven

Champignons met citroen een aparte combinatie? Wacht maar tot je deze snack geproefd hebt. Daarna wil je niets anders meer! Ook lekker op de barbecue trouwens, of als tapas.
Ingrediënten:
champignons
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en zet ze omgekeerd op een bord.
Zorg dat er ruimte is om te vullen tussen de steel en de hoed. Snijd anders even langs de steel met een mesje om meer ruimte te maken.
Druppel wat citroensap over de champignons.
Strijk met en mesje wat kokosolie in de ruimte tussen hoed en steel. Of giet er wat druppels olie in als de kokosolie vloeibaar is.
Zet de champignons ongeveer 10 minuten in de oven op 160 graden.

Gevulde paprika’s

Mmm… gevulde paprika met gehakt is wel het allerlekkerste tussendoortje dat je je kunt voorstellen.  Bovendien is het heel gemakkelijk te maken.
Ingrediënten:
1 paprika
100 g vers rundvlees gemalen tot gehakt
1 tomaat, in stukjes
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel oregano
Snufje zout
Snufje peper
20 gram fetakaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de paprika doormidden, haal de pitjes eruit en leg de paprikahelften op de bakplaat.
Bak het gehakt rul en gaar.
Voeg de kruiden toe en verhit nog even onder goed roeren.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en brokkel er de fetakaas over.
Bak 5 tot 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Augurken rolletjes

Wat een lekkere combinatie is dit: het zoetzure van de augurk en het hartige van kipfilet. Bovendien zijn deze augurk rolletjes ontzettend leuk om te maken.
Ingrediënten:
3 augurken
3 plakjes kipfilet
Bereidingswijze:
Neem een plakje kipfilet en rol dat om een augurk. Zet eventueel vast met een prikker.
Rol ook de andere augurken in plakjes kipfilet en geniet van dit lekkere koolhydraatarme tussendoortje.
Tip: Ook lekker in combinatie met hüttenkäse.

Komkommer bites met gerookte zalm

Heb je zin in een verfrissend en toch voedzaam tussendoortje? Maak dan komkommer bites met Griekse yoghurt en gerookte zalm.
Ingrediënten:
4 plakjes komkommer
4 stukjes gerookte zalm
Eetlepel Griekse yoghurt
Peper en zout naar smaak
Verse dille (optioneel)
Bereidingswijze:
Leg de plakjes komkommer op een bord en besmeer ze met Griekse yoghurt.
Leg op ieder plakje komkommer een stukjes zalm en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Voeg eventueel een takje verse dille toe voor een kruidige touch.

Kalkoen wraps

Deze wraps zijn leuk en makkelijk om te maken. De combinatie van koolhydraatarme groenten en kalkoenfilet maakt het tot een bijzonder lekker hapje. Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten:
3 plakjes kalkoenfilet
3 el hüttenkäse
1/2 paprika, in dunne plakjes gesneden
1/2 rode ui, in dunne plakjes gesneden
3 grote slabladeren
Bereidingswijze:
Leg een slablad op een bord en leg daar een plakje kalkoenfilet op.
Verdeel een lepel hüttenkäse erover en leg de groentes in het midden van de wrap.
Rol dan het geheel op als een wrap en herhaal deze stappen bij de volgende 2 wraps.

Sushi

Sushi is bij veel mensen enorm geliefd, maar ze weten vaak niet dat deze gerechtjes bomvol suiker zitten. dat kan anders!

Ingrediënten:
100 gr bloemkoolrijst
1 theelepel mayonaise
wasabi naar smaak
1 avocado
1/2 komkommer

nori bladeren (zeewier)
zalm of tonijn in reepjes

Bereidingswijze:

Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise  en wasabi naar smaak. Leg een blad nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Verdeel een laagje bloemkoolrijst gelijkmatig op het nori vel, maar laat een centimeter of 7 aan de bovenkant vrij. Beleg verder met de zalm/tonijn, reepjes avocado en komkommer in het midden van de bloemkoolrijst. Rol het nori vel met hulp van het matje op, weg van het lichaam en druk de vulling in het midden aan. Bevochtig het vrijgelaten nori deel met wat water en druk de rol stevig aan.  Snij de sushi met een scherp mes in gelijke stukken en serveer de sushi met wat soyasaus en een beetje wasabi.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *