Hormoon therapie

Hormoon therapie

Toen ik mijn praktijk begon als vitaliteits coach,  zag ik vooral mensen die zichzelf te zwaar vonden en af wilden vallen. Al snel werd me duidelijk dat overgewicht heel vaak een symptoom is van hormonen die uit balans zijn. Vanuit dat oogpunt ben ik de opleiding tot hormoon therapeut gaan volgen bij Hormoon Community Nederland. Daar ging er een wereld voor me open; we kregen les van gerenommeerde artsen en doorgewinterde therapeuten en ik leerde er zo ontzettend veel. (En raak over dit onderwerp ook nooit uitgeleerd!)  Eind februari 2021 heb ik mijn diploma Hormoon therapeut behaald en help ik dagelijks mensen met hormonale klachten. Ik wil dat jij weer lekker in je vel zit en functioneert zoals je wilt functioneren. Dat je eindelijk verlost wordt van vage vermoeidheidsklachten, trage spijsvertering (en dus overgewicht), migraine, PMS, PCOS, fluitend door de overgang gaat, geen last meer hebt van stemmingswisselingen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vaak zie ik mensen die tot dusver geen of onvoldoende gehoor vonden bij hun eigen arts en waar medicatie niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Mensen die zelfs te horen hebben gekregen “uitbehandeld” te zijn. Inmiddels mag ik me zelf Orthomoleculair Diabetes II en Fibromyalgie specialist noemen, net zoals ik veel werk met vrouwen in de overgang die kampen met vage klachten als “niet goed in hun vel zitten”.

Een prachtig hulpmiddel is voor mij de Energetisch Morfologische bloedtest (EMB), waarbij met een vingerprik een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen. Dit bloed zend ik naar een speciaal laboratorium, waar het energetisch getest wordt.

Waar testen we zoal op?

Hormonale belasting
Vrije radicaal belasting
Leverbelasting
Intoleranties
Darmverstoringen
Parasiet- en schimmelbelasting
Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.) pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

Vitamine status (denk aan vitamine D tekort, vitamine B, etc.) Mineralenstatus (denk aan magnesiumtekort of zink tekort,etc.) Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.) Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)

Virale belasting (virussen)
Bacteriële belasting
Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie) Mentale en emotionele stress
Schildklierproblemen

METEN = WETEN!

Ik maak een analyse a.h.v. de uitslagen die ik van het EMB lab terug krijg, uiteraard krijg je hierbij alle achtergrondinformatie.
Ik schrijf een persoonlijk leefstijlplan gericht op voeding, darmen & hormoonbalans gericht op de aandachtspunten uit de analyse.

Je krijgt een suppletie advies
Binnen 3-4 weken  stuur ik je alle info per email  zodat je dit rustig kunt doornemen. Daarna plannen wij een gesprek van 60-90 minuten om jouw persoonlijk plan uitvoerig door te nemen. Je krijgt alle analyses en adviezen mee in een hardcover reader, een echt naslag werk helemaal op jouw lijf en voor jouw gezondheid geschreven.De bedoeling is dat je natuurlijk met alle advizen echt zelf aan de slag gaat, maar met veel contactmomenten tijdens jouw traject.  Je neemt dus weer zelf de regie over jouw leven!

Ik kies voor een integrale aanpak; dus niet alleen fysiek: voeding, beweging en ontspanning, maar ook mentaal: positief denken, ondersteunende relaties en zinvol leven. Dat zijn de peilers om vanuit je kracht te leven. Volgens mij ben jij zelf de expert over wie je bent en wat je wilt zijn, maar heb je soms wat meer expertise nodig, net even dat ander licht wat over je problemen schijnt, dat duwtje in je rug om je grenzen te verleggen naar een gezondere toekomst.

Wanneer kan ik je helpen?

  • Als je klaar bent met van het kastje naar de muur te worden gestuurd
  • Als je inzicht wilt krijgen in jouw gezondheid
  • Als je al die vage klachten hartstikke beu bent
  • Als je weer energie voor 10 wilt
  • Als je de regie over je leven terug wilt
  • Als je wilt investeren in een gezonde, vitale toekomst