Gisteren heb ik van boerenkool een lekkere hartige taart geprobeerd te maken die koolhydraatarm was. En die was me toch goed gelukt! Eigenlijk voor 4 personen, maar manlief schraapte de schaal finaal leeg.

Ingrediënten:

300 gr boerenkool
1 rode paprika, voor de kleur
1 ui
1 bolletje knoflook (solo, ik ben niet van de teentjes)
300 gr rundertartaar
4 eieren
3/4 kuipje Boursin light
Zout, peper, Italiaanse kruiden en chili peper naar smaak.

Bereiding:

Fruit de ui en de knoflook even aan in olijfolie en rul de tartaar gaar. Voeg de boerenkool toe en roerbak tot deze zacht is (beetje water toevoegen). Bak ook de paprika even mee en voeg de kruiden toe.
Stort dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Meng de eieren goed met de boursin en giet dit over de boerenkool. Zet dit 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) Ook lekker met wat geraspte kaas erover als je wat later in het programma zit!

Boerenkool schotel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *