Mijn derde week PowerSlim. Wat is het eigenlijk een feestje! Ik heb verschillende verjaardagen gehad en vrienden en familie over de vloer. Ik heb niet bezuinigd op het verzorgen van mijn gasten en heb aan dezelfde tafel heerlijk toegekeken en mezelf beseft dat ik zo blij ben dat ik dit niet meer nodig heb! Mijn vreetzucht is verdwenen! Dat is eigenlijk wel de grootste winst die er behaald is. Wat ik wel merk is dat als er emotionele tegenslagen zijn, ik wel kleine, moeilijkere momenten heb. Dit heeft alleen niets met de drang naar eten te maken. Het voelt als een eyeopener om te beseffen dat ik dus een emotie-eter ben. En het sterkt me enorm dat ik merk dat ik het makkelijk aan de kant schuif. Het is als stoppen met roken. Het is even een moeilijk moment, maar slechts een paar minuten laten ben ik er overheen. Ik voel me nu veel meer in mijn kracht staan. Er gebeuren op dit moment een aantal zaken in mijn privéleven waar ik gevoelig voor ben en stress door heb, maar het is zo fijn dat ik me STERK voel!
Deze week is erg goed gegaan. Ik gebruik een app om mijn eetdagboek in bij te houden, zodat ik op elk moment van de dag, waar ik ook ben, kan bijhouden hoeveel ik eet, wat ik eet, maar zeker ook hoeveel ik drink. Drinken is erg belangrijk voor mijn stoelgang en ik wil er alles aan doen om te zorgen dat die goed op gang komt. Ik wil niet weer op de weegschaal staan met het bericht dat er iets bij is in plaats van af. Ook de bulletkoffie heb ik trouw iedere ochtend genomen. Dit vond ik spannend, want ik vond het ontzettend smerig klinken. Maar het is echt totaal niet vies! Je merkt het amper. Dus ook dit was geen opgave.
Samen met mijn coach neem ik mijn eetdagboek door en daar ziet ze direct al waar het hem in zit. Ze adviseert me meer groenten tijdens de lunch te eten, zodat ik aan een hogere vezelinname kom. Daarnaast mag ik magere franse kwark vervangen door griekse yoghurt met 10% vet en vollere melkproducten, zoals normale Philadelphia en Boursin quisine ipv de light versies en roomboter op mijn brood of crackers.
Nu nog even de feiten; deze week is er 500 gram af. Nog steeds ben ik een beetje teleurgesteld, maar ik heb nog een goede tip ten harte genomen; pas een kledingstuk waar je al een tijdje niet meer in kon. Mijn lievelingsrokje lag al twee jaar te verstoffen in de kast. Ik kon er absoluut niet meer in. Inmiddels zit hij erg strak, maar ik kom er wel in. De vlag mag dus uit, want dat is wel twee kledingmaten kleiner! Ik hoop dat ik hem over twee weken wel weer aan kan! Met mijn nieuwe tips onder de arm ga ik vol goede moed de volgende week in. Ik heb beloofd om over 4 dagen even op de weegschaal te staan en een tussenstand door te geven om te kijken of wat we hebben aangepast werkt! Ik ben erg benieuwd!

Aan mij koppie te zien veranderen er zeker dingen!

 

liefs, Danique

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *